maandag 15 december 2008

Even Papillotten halen met Lisa.

Ja, zoals de titel het al zegt. Ik ging papillotten halen met Lisa. En in dorp, in hillegom. Ik weet niet of jullie weten wat papillotten zijn? De meeste meisjes denk ik wel, maar voor de jongens onder ons zal ik het nog wel even duidelijk vertellen. Dat zijn rubbere/schuim staafjes die je in je haar kan draaien en na een paar uur haal je ze er weer uit en dan heb je krullen! En aangezien Lisa mij heeft uigenodigd voor haar gala van haar school voor vrijdag. Moeten we er natuurlijk wel helemaal goed uitzien heah? .. Ja, dat dacht ik dus ook al.

Maar waarover ik wilde vertellen in deze blog is een heel grappig verhaaltje. Want zoals de titel al zegt, ging ik papillotten halen met Lisa. En ik lees nu dat ik dat al eerder had vermeld in deze blog, ookwel in de eerste zin van deze blog. Maar dat even terzijde.. Ik ging dus.. Okay, met Lisa naar dorp. Dat was in ieder geval wel het plan. Want toen ik vanochtend zag dat ik om 10 voor 1 uit was in plaats van 10 over 2, ging ik meteen Lisa smssen, om te melden dat ik haar op zou komen halen en dat we dan maar even lisse ingingen. Want ja, als je dan toch niks beters te doen hebt op je vrije middag. Nog wel op je vrije máándag middag. Maar toen kreeg ik dus een sms terug van Lisa, dat ze om 1 uur uit was maar nog wat dingen moest regelen op school maar dat ze wel op me zou wachten. Dus om 1 uur zat ik op de fiets vanuit mijn school. En jawel, 35 minuten later stond ik voor Lisa d'r school! Dus ik heb 12 kilometer gefietst in 35 minuten! Daar stond Lisa ook wel even van te kijken. Maar het was me toch echt wel gelukt. Als gevolg ging ik even met haar de school in, even een voorproefje doen voor het gala vrijdag. En ik ben meteen aangewezen als danspartner voor een jongen bij haar op school. En ik kan niet eens stijldansen. Nou, dat word al helemaal lachen dan. Zo ging ik even bij haar de mediatheek/bibliotheek/ruimte waar alle computers staan binnen. Dat zag er mooi uit en ik heb meteen een deal gemaakt met Lisa. Als ik dit jaar blijf zitten, ga ik naar het fio. Dan doen we gelijk examen op dezelfde school. Wat willen we nou nog meer. Goed, ik maak mijn blog weer veel te uitgebreid en dat kan ik beter niet doen want ik moet straks alweer naar bed.

Dus om een lang verhaal eventjes kort samen te vatten. Ik zou met Lisa naar dorp gaan, ik eindige in lisse waarvoor ik 12 kilometer in een raptempo heb gefietst. Vervolgens de inhoud van haar school gezien. Daarna met een jóngen de hünkermoller in gegaan en heeft hij me geholpen met het keizen van mijn bh-kleur. "Sluit je ogen en bedenk hoe die kleur staat bij je blonde haar." Haha, oké, dat was echt heel erg grappig. Toen heb ik niet meteen die bh gekocht. We zijn wel een snoepje van de Jamin, een broodje bij de hema en een McFlurry dikker geworden. Maar dat komt straks. We kwamen in ieder geval lisse uit (pas om kwart over 4), en ik had 1 bh, 2 strings en zwarte bandjes voor m'n bh gescoord. En natuurlijk die papillotten. Maar die waren eigenlijk inmiddels al niet meer belangrijk.

En dan komt nu de terugweg..

"Lisa, weet jij waar we straks langs komen?"
"Nouhou! Ik dacht dat je het niet zou zeggen, want hier was ik al bang voor."
"Oh.." *ik begin heel schijnheilig en lief te kijken*
"Nee Judith, dat is niet goed voor ons!"
"Maar.. wat maakt die McFlurry nou uit?"
"Ja eigenlijk heb je daar wel gelijk in, of ik me nou thuis ga vol zitten vreten of nu. Denk niet dat dat verschil uitmaakt?"
"Nee, dat maakt geen verschil uit"
"Toch doen we het niet"
"Oké"

Even later, toen het gebouw met die lekkere McFlurry's dichterbij kwam..

"Lisa, zie je die rode vlaggen?"
"Ja, die zie ik ja. Wat is daar mee?"
"Ooooohhhh... Niks hoor!"

Vervolgens komen we aan op het kruispunt naar het industriegebied.

"Lisa, als je hier rechts gaat.."
"DAN KOMEN WE ER JA!"
"Nou, ga rechts dan!"
"NEE, IK DOE HET NIET!"
"Of je je nou thuis volvreet of hier? Maakt het wat uit"
"NEE, JE HEB GELIJK! IK WIL EEN MCFLURRY"

Inmiddels kwamen we tot stilstand bij het kruispunt..

"Judith, jij mag kiezen"
"Nee, jij"
"Nee, jij"
"Nee.."

Ik gaf Lisa een zetje en langzaam reed ze van de heuvel..

"LISA WAT DOE JE NOU? WE DOEN HET NIET!"
"NEE, IK WIL NIET!"
"KEER DAN OM!"
"NEE! DAT GAAT NIET MEER! HET IS AL TE LAAT!"

Voor de McDonalds..

"Judith, we moeten laten zien dat we sterke vrouwen zijn!"
"Zijn we dat?"
"JA!"
"Oké!"

Later in de McDonald's..

"Lekker heah, die McFlurry!"

Ik denk dat dit wel genoeg omschrijft hoe mijn middag was. Éen gekke boel met die gekke Lisa.

Kind, ik heb zin in vrijdag!

En je bent lief.

Liefs.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo staan we te schreeuwen dat we niet willen, vervolgens te discussieren dat we sterke vrouwen zijn... en dan
Yummmie MCFLURRY!! wat een ramp :P
haha
ben wel weer even armer door jou
maar was de moeite waard!!
en zit in de knoop met mn bandjes, word nu bijna gekillt...
ga het tog maar even vragen:P

xxx HVJ

Just me zei

Hahahaahah, ik zie dat dus echt al staan. Jullie, discusserend op dat kruispunt. Geweldig! Ik ben benieuwd naar jullie jurkjes ladies!

Ik zie julie vrijdag!

Liefs!

LA zei

TOT VRIJDAG! <3

Liefs,

Anoniem zei

hahhaha geweldig! discussiërende Lisa en Judith!

Veel plezier meiden, op het kerstgala! Jammer dat ik er niet bij ben :-( Maar alsnog. super veel plezier!!! En ik verwacht natuurlijk wel foto's van jullie jurkjes! Zowel van jou Juud, maar ook van lisa, angela en Larissa ;)

Knuffel