zondag 14 december 2008

Titel?

Ik weet even geen titel voor deze toekomstige blog. Daarom staat er ook: "Titel?" Maar dat even terzijde.

"Dit zijn echt van die stinkende vette stinkende druppels! Dat als er eentje op je hoofd valt, dat dan meteen je hele haar zeiknat is!" Jaa! Manon! Zie je wel, ik weet hem nog! En het is inmiddels alweer 4 dagen geleden. En er zijn nu een aantal mensen die dit lezen met een groot vraagteken boven hun hoofd. Niet dat je dat vraagteken ziet.. Okay, dit bedoelde Manon dus. Bij iedere zin die ik vertel of schrijf, komt er een omschrijving van nog een aantal zinnen extra. Daarom zijn mijn blogs ook altijd zo overdreven lang en eigenlijk echt totaal onzinnig. Maar Manon vond het leuk om te lezen. Want ja, dat is nu eenmaal mijn "stijl." Hetzelfde als een eigen stijl hebben in je kleding en.. Oké, nu ga ik er weer te lang op door. Ha-ha. Want ik ging wat vertellen over die zin waarmee ik zo ongeveer deze blog begon. Alleen begon ik er niet mee, en het was eigenlijk mijn 3e zin in deze blog. En.. Oké, hier komt het verhaal.

Donderdagavond moest ik weer werken (zoals gewoonlijk) en ik had Manon al een hele tijd niet gezien. Het was echt super rustig bij mijn werk en ik had nauwelijks klanten dus zoals gewoonlijk stond ik een beetje uit mijn neus te eten. Niet letterlijk natuurlijk. Want dat is niet zo netjes in een bakker, met al dat brood. Maar wat ik echt stond te doen was de wasbak aan het ontdoen van broodkruimels, anders raakt dat putje weer verstopt. Ik stond dus met een doekje in de wasbak met wat water te spelen. Tot ik de winkel inkeek om te kijken of er nog klanten stonden. Keek ik ineens in een onwijs bekend gezicht. Ik dacht serieus: "Hee, ik ken haar ergens van." En dat vreemde gezicht zei ik ook helemaal niks. Ze keek me aan van: "Wat sta jij nou weer te doen met dat doekje." Tot het ineens tot me doordrong dat het Manon was! "MANON! WAT DOE JIJ HIER NOU?" "Nou, ik kom jou weer even opzoeken!" Vervolgens heeft ze me geholpen met afsluiten en heb ik samen met haar een cadeautje gekocht bij de Hema. Want zij had vrijdagavond een of andere sinterklaasviering met haar vriendinnen van de pabo. Maar op de heenweg naar de Hema en dus automatich de terugweg van mijn werk, regende het. En dat waren dus van die stinkende vette stinkende druppels. Dat als er eentje op je hoofd valt, dat dan meteen je hele haar zeiknat is. En nadat ik die zin had uitgesproken zei ik: "Die zin, precies die zin, gaat in mijn blog." En nou Manon, hier staat hij dan hoor. Wel 4 dagen later. Maar ik weet het nog.

En nu snap ik ook wat Manon bedoelt met onzinnigheid.

Vandaag is het weer zondag. Vind het nu niet zo heel erg. Want mijn weekend was niet echt heel erg speciaal ofzo. Alleen dat ik bij Lisa heb geslapen vanacht. Ze had gisteravond een feest met meiden. Ook met sinterklaas nog. En ze zou pas om 12 uur thuis komen. Maar dat hinderde niet om bij haar te blijven slapen. Dat was wel gezellig! En mijn vader was jarig gister! Jeeej! "Er is er een jarig, hoera hoera!" Hij werd alweer 54. Die lieve papa. Vaders zijn altijd lief. Vooral als het om hun dochter gaat. Want ja, je blijft natuurlijk altijd papa's kleine meisje. Hoe brutaal je ook word en hoe vroeger je ook thuis komt op de zondagochtend. Hij blijft bezorgd en lief.

Oh! Mijn moeder roept. Er is soep. En ik moet dan ook nog avondeten? Nou goed, goede combinatie. Ha-ha. Ik heb even gezegt dat ik over 10 minuten klaar ben. En ik denk dat dat wel gaat lukken, want ik weet niet zo heel veel te vertellen.

Alleen dat ik echt van mijn kat hou. Want ik was vanmiddag heel erg moe. Ik kwam om half 2 terug van de sporthal. En Lisa had het de hele ochtend al over brownies, dus ik had trek in brownies en trok de la open en zag toevallig een doosje staan waarin de ingrediënten zaten om brownies te maken! Dus die ging ik eerst maken, maar ik had "perongeluk" de tussendeur open gelaten. En toen ik boven kwam, lag mijn kat op mijn bed en ben ik op mijn bed naast mijn kat in slaap gevallen. Toen ik een uur later wakker werd, lag hij nog steeds naast me!

Ik hou van huisdieren, en ik hou van kippensoep van m'n moeder (en die van de moeder van Lisa). Dat nu klaar is!

Liefs.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb ook mama's kippensoep op vandaag!!!

xxKusjee

Anoniem zei

Woww! Ik sta gewoon 7x vermeld in jouw blog :-D Maar het is écht waar, jij kan van 1zin gewoon een heel verhaal maken. Zo leuk om te lezen. precies jouw stijl.

Die stinkende vette stinkende druppels. Dat als er eentje op je hoofd valt, dat dan meteen je hele haar zeiknat is!

Jebentlief!
Kusje